top of page
Roobroslogotransparantgoed.png
  • Foto van schrijvermellenie de vries

Kahoot! Bij de onderbouw

Kahoot! is een app die inmiddels steeds populairder begint te worden en dan met name in de bovenbouw. De app kan ook bij de onderbouw ingezet worden. Er zijn dan wel enkele dingen waar je op moet letten. Niet alle kleuters kunnen namelijk al lezen. In mijn groep 2 heb ik het thema de boerderij laatst afgesloten met een Kahoot!. Ik heb hierbij afbeeldingen gebruikt. Zo hoefden de kinderen niet te lezen. Het nadeel is wel dat de afbeeldingen niet super groot verschijnen. Ik heb mijn groep verdeeld over 5 iPads. Dit omdat we bij de kleuters niet voor iedereen een iPad hebben. Per groepje had een leerling de regie over de iPad. Dit ging erg goed. De kinderen konden zelf de pin invoeren. Per groepje vulde ik de naam van de groep in. De kinderen kunnen natuurlijk ook een cijfer krijgen. Deze kunnen de meeste kinderen best zelf invoeren. Bij mij waren de kinderen erg betrokken en wilden ze het graag nog eens doen. Dit is meteen een hele leuke lesafsluiting.Op Kahoot! kun je zelf ook filteren in ontdekken op leeftijd, taal etc.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page