top of page
Roobroslogotransparantgoed.png
  • r.vanderwerf

Olympische Spelen
Olympische spelen in Stopmotion


Benodigdheden:

- iPad

- Stopmotion app

- Greenscreenbox of grote groene vellen

- Groene stroken papier

- Lego of ander materiaal om het filmpje mee te maken


Maak zelf een verslag van een schaatswedstrijd, skischansspringen, curling of ander onderdeel van de Olympische spelen in stopmotion.

Gebruik Lego, klei of ander materiaal om de wedstrijd na te spelen.


Tip van de Roobro’s: Plak een groene strook vast op de rug van je poppetje. Dan kan je het poppetje makkelijk verplaatsen en de strook is niet zichtbaar in je filmpje.Olympische spelen met de 3D-printer


Benodigdheden:

- iPad

- Thinkercad of de app Doodle3D

- 3D-printer


Ontwerp je eigen Olympische medaille met de 3D-printer of maak een sleutelhanger van de Olympische ringen.


Tip van de Roobro’s: Een leuk idee voor bovenstaande opdracht is om een podium te maken voor de Legopoppetjes of kleine medailles voor hen.Maak een vlog of journaal over de Olympische spelen.


Benodigdheden:

- iPad

- Optioneel: Greenscreen


Maak een te gekke vlog over de Olympische spelen. Maak elke dag een korte vlog over de gebeurtenissen op de Olympische spelen. Maak je eigen decor en maak gebruik van de Green Screen. Je kan ook je eigen nieuws maken, met ook andere rubrieken erbij, zoals het weer in Beijing.


Tip van de Roobro’s: Maak gebruik van een statief als je geen bewegende beelden maakt.Maak je eigen krant over de Olympische spelen.


Benodigdheden:

- iPad


Maak online je eigen krant over de Olympische spelen. Met de link kan je een eigen voorpagina maken over de Olympische spelen. Maak je hem alleen of met een groepje? Wil je hem niet digitaal, dan kan je ook altijd een muurkrant maken.


Tip van de Roobro’s: Probeer de teksten zoveel mogelijk zelf te schrijven. Dat vinden de mensen leuker om te lezen. En denk ook eens aan een moppentrommel.Laat Scratch deelnemen aan de Olympische spelen


Benodigdheden:

- iPad

- Scratch jr. of Scratch


Maak een verhaal over de Olympische spelen in Scratch. Laat hem rondjes rijden op de schaatsbaan of van de schans afspringen. Wees creatief en maak er een mooi verhaal van.


Tip van de Roobro’s: Neem je filmpje van Scratch op en zet het in iMovie. Spreek daarna de teksten in of doe een voice-over.Bouw in Minecraft je eigen stadion


Benodigdheden:

- iPad

- Minecraft education


Maak in Minecraft je eigen stadion voor de Olympische spelen. Maak tribunes, denk ook aan koffiepunten of eettentjes, kleedkamers en natuurlijk het gedeelte waar de wedstrijd gehouden wordt. Vergeet het podium niet.


Tip van de Roobro’s: Ga met meer kinderen in een wereld en maak een Olympisch dorp.Dash and Dot curling


Benodigdheden:

-iPad

-Dash en Dot (optioneel)

- App: Blockly

- Grote vellen papier


Maak op papier een curling baan. Maak hem zo groot dat Dot in de cirkel past. Stel dan Dash in via Blockly. Probeer hem zo in te stellen dat hij Dot een zet geeft. Dot moet nu zo dicht mogelijk bij of in de cirkel komen. Spreek van tevoren af hoeveel rondes jullie gaan spelen en hoeveel Dots er gebruikt mogen worden.


Tip van de Roobro’s: Maak een tweetal. Laat de ander een andere Dash besturen via de app Go. Deze mag de Dot alleen bijsturen.
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page