top of page
Roobroslogotransparantgoed.png
Zoeken
  • Foto van schrijvermellenie de vries

Online fotomuur bij kleuters

Bijgewerkt op: 2 mei 2022

Mijn naam is Mellenie de Vries. Ik geef les aan groep 2 op de Burgerschool in Dokkum. Dit is mijn eerste jaar dat ik les mag geven aan kleuters. Tijdens de werkles verwacht ik van de kinderen dat er wel gewerkt wordt naar iets. Dat ze van te voren bedenken wat ze gaan doen of maken. Ik wil na de tijd dan ook graag zien wat er gemaakt is. Dit kost mij wel veel tijd en het komt niet altijd handig uit. Zo ben je net even een paar kinderen aan het helpen bij de knutseltafel en staan er ineens vier kleuters om je heen om te laten zien, wat ze gemaakt zijn. Ik ben natuurlijk super trots op ze en wil het liefst meteen kijken, maar ik wil ook graag de leerlingen blijven helpen waar ik nu mee bezig was. Daarom bedacht ik iets nieuws.


Hoe ik Padlet inzet bij mijn groep 2

In de klas hebben we nu een QR-code hangen bij onze trots tafel. Deze kunnen de kinderen zelf scannen met een iPad uit de klas.

Ze komen dan op een Padlet terecht. Dit is een online prikbord, waar de kinderen foto's op kunnen plaatsen. Hoe je dit doet hebben we eerst samen in de kring geoefend. Ook hangen er foto's bij in een stappenplan. Van te voren vroeg ik mij af, of dit niet te moeilijk was voor de kleuters. Maar nee, dit ging super goed. Wie het moeilijk vond, vroeg een ander om hulp en zo hadden we meteen de eerste dag een goed gevulde Padlet. Na de werkles bekeken we de gemaakte foto's. Aan het einde van de week dan sla ik de Padlet op als pdf. De foto's deel ik dan met de ouders en vervolgens wis ik het bord weer. Zo kunnen we de volgende week weer fris starten.


Al met al was dit voor mij een succeservaring. De kinderen vonden het erg leuk, dat ze zelf foto's mochten maken met de iPad. Ze hoefden ook niet meer op mij te wachten en konden meteen opruimen na de foto en verder spelen.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page