top of page
Roobroslogotransparantgoed.png
  • Foto van schrijvermellenie de vries

Opdrachtkaarten met QR codeIn mijn groep 3 liep ik er tegenaan, dat ik heel veel creatieve en leergierige kinderen heb, die ook graag zelf keuzes willen maken in wat ze gaan doen. Wanneer iedereen iets anders doet, wordt het wel lastiger om instructies te geven. Ik probeer momenteel iets nieuws uit in mijn klas. Opdrachtkaarten met een ingesproken instructie of een filmpje, die te beluisteren/bekijken zijn door een QR-code te scannen.


Van te voren had ik een aantal ideeën opgezocht en uitgeprint. Ik heb een paar kinderen laten kiezen, wat hun het leukste leek en hier heb ik opdrachtkaarten voor gemaakt. Zo probeer ik aan te sluiten bij de behoeftes van de kinderen.


In Canva heb ik opdrachtkaarten gemaakt. Ik heb een aantal verschillende kaarten gemaakt. Bij de meeste heb ik afbeeldingen toegevoegd met welke materialen de kinderen moeten verzamelen, voordat ze kunnen starten met de opdracht. Wanneer ze alle spullen verzameld hebben, kunnen de kinderen met een iPad de QR-code scannen en horen ze mijn stem. Ik heb mezelf opgenomen, terwijl ik de instructie geef. Ik heb hiervoor de spraakrecorder gebruikt op mijn macbook, dit kan ook met je iPad. Hieronder kun je een heel stappenplan vinden om zelf aan de slag te gaan.


Wil je het eerst eens uitproberen? Gebruik dan onderstaande opdrachtkaart eens uit.


Ontwerp je eigen kettingreactie (1)
.pdf
Download PDF • 447KB

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page